Chiar daca esti din Cluj sau nu, cauti sau nu un dj pentru nunta ta, sau vrei ca sonorizarea evenimentului sa fie una perfecta, cu siguranta urmatoarele 10 lucruri nu le stiai despre o nunta si de cand sunt traditiile care trebuie respectate.
1. Inelele de logodna au aparut abia in Evul Mediu. In anul 1215, Papa Incentiu al III-lea a declarat public ca trebuie sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre momentul cererii si cel al nuntii. Asa a aparut si de aici a crescut popularitatea inelului de logodna.
2. Inelele de logodna cu diamant, foarte populare in zilele noastre, au apartut abia in anii 1470. Istoria spune ca primul inel de logodna cu diamant a fost primit de Maria de Burgundia, in 1477, cand Maximilian al Austriei a cerut-o in casatorie. Inele de logodna cu pietre scumpe au cunoscut apogeul popularitatii in anul 1947, in urma campaniei de publicitate pentru De Beers, una dintre cele mai mari companii de extractie si comercializare a diamantelor, care a lansat sloganul “Diamonds are forever”.
3. Traditia schimbului verighetelor a isi are originea in Egipt. In vremuri apuse se credea ca ezista in corp o vena care merge de la al patrulea deget al mainii stangi pana la inima. Am ajuns sa purtam verigheta pe acest deget datorita obiceiului egiptenilor, care spunea ca dragostea se exprima prin inelul plasat pe mana alesului inimii.
4. Miresele din Antichitate purtau cu ele buchete cu ierburi aromate, nu cu flori. Plantele care constituiau aranjamentul erau rozmarinul, mararul si usturoiul, scopul aromelor fiind acela de a indeparta spiritele rele si de a alunga ghinionul miresei. In anul 1800 traditia s-a schimbat. Regina Victoria a avut la nunta ghiocei si galbenele, pe langa plantele romate, ea fiind cea care a schimbat traditia pe care o urmam si astazi, a buchetului de flori al miresei.
5. Rochia alba de mireasa a devenit adecvata si necesara abia in anul 1840, cand Regina Victoria, monarhul birtanic cu cea mai longeviva domnie, a purtat una in ziua nuntii sale cu Printul Albert de Saxa-Coburg.
6. In perioada Imperiului Roman, tortul mirilor era o paine. Mirele rupea painea deasupra capului miresei, acest lucru simbolizand fertilitatea.
7. Aruncarea buchetului miresei pe spate nu a fost mereu dedicata femeilor singure. Obiceiul a inceput pentru ca nuntasii deprinsesera ideea ca daca rup o bucata de material din rochia miresei si o duc acasa vor a vea o parte din norocul ei. Miresele au inceput sa arunce buchetul de flori pentru a distrage atentia multimii si a scapa cu tinuta intreaga.
8. La inceputuri, domnisoarele de onoare se imbracau la fel ca mireasa pentru a induce in eroare spiritele rele. In Epoca Victoriana aceasta traditie s-a schimbat, iar domnisoarele au inceput sa poarte rochii cu volauri scurte pentru a se putea face diferenta intre ele si mireasa.
9. Traditia lunii de miere provine din Scandinavia, unde mirii erau obligati sa bea, timp de o luna dupa nunta, o cupa cu vin din miere in fiecare zi.
10. Mireasa are loc in stanga mirelui in fata altarului deoarece, in trecut, acesta avea nevoie de mana dreapta libera pentru a se putea lupta cu alti pretendenti ai alesei sale.
Chiar daca nu scrie nimic despre sonorizari, dj nunta, botez, noi stim ca pentru evenimentul din viata ta trebuie sa acorzi o atentie deosebita sonorizarii.
Conteaza pe noi pentru orice eveniment important din viata ta si nu vei regreta.
Sonorizari Cluj
Dj – nunta, botez, majorat, evenimente private, sonorizare profesionala, lumini si echipamente audio de top
Sonorizari Cluj, Dj cu experienta